vineri, 23 aprilie 2010

EDUCATIA TA CONTEAZA !

Azi, 23 aprilie 2010, Grupul de Actiune Comunitara Valeni, reprezentat de agent sef adjunct Cristian Cocea-seful Postului de Politie Valeni, d-na Viorica Merfea-director Scoala cu clasele I-VIII Valeni, d-na Loredana Mihalcea-asistent social din cadrul Primariei comunei Valeni si mediatorul din partea etniei rome, d-l Robert Cobzaru, a desfasurat o noua activitate in cadrul Programului Local in Sistem Integrat " EDUCATIA TA CONTEAZA ! " care a constat in vizite la domiciliile unui numar de 42 de familii din satele Valeni, Moreni si Munteni, ale caror copii nu frecventeaza cursurile scolare.
Cu aceasta ocazie au fost identificate unele din cauzele care duc la abandonul si absenteismul scolar, cum ar fi: lipsa incaltamintei si a articolelor de vestimentatie, lipsa supravegherii minorilor din partea parintilor, plecarea unor parinti la munca in strainatate, precum si anturajul la care adera scolarul.

Parintilor li s-au pus in vedere sa-si supravegheze mai atent copiii, sa-i trimita in fiecare zi sa urmeze cursurile scolare si sa observe mai atent anturajul lor, in caz contrar urmind a fi trasi la raspundere legala.

In urma acestei actiuni, familiile nevoiase vor primi din partea G.A.C. Valeni incaltaminte si articole de vestimentatie adecvata sezonului, pentru ca acei copii sa poata merge la gradinita sau la scoala.

Deasemenea vor fi intensificate raziile politistilor de la Postul de Politie Valeni in localurile si barurile de pe raza comunei, in scopul depistarii elevilor care absenteaza nemotivat de la cursurile scolare.

Niciun comentariu: