vineri, 30 aprilie 2010

Dl. profesor OCTAV BESLEAGA: Cetatean de Onoare al Comunei Valeni !


La data de 29.04.2010, in sala P.@.P.I.- Punct Acces Public la Informatie- a avut loc sedinta Consiliului Local Valeni, ocazie cu care a fost inmanata diploma primului CETATEAN DE ONOARE al comunei Valeni, judetul Neamt, in persoana d-lui profesor OCTAV BESLEAGA, pentru intreaga sa activitate in domeniul invatamantului din comuna Valeni si contributia avuta la formarea caracterelor cetatenilor de pe raza comunei Valeni.

Deasemenea, a fost inmanata o diploma de merit d-nei profesor Maria Besleaga pentru activitatea depusa in timpul exercitarii profesiei de director si cadru didactic la Scoala Generala Valeni.

Diplomele au fost inmanate de dl. primar Ionel Stoleru, intrun cadru festiv, la care au mai participat, pe langa consilierii locali, si seful de post-agent sef adjunct Cristian Cocea, preotul paroh Gheorghe Ouatu si seful SVSU-dl. Mihalache Trasca, acest moment solemn fiind imortalizat de doua echipe de filmare de la televiziunea 1TV Neamt si CNS Roman.
Dl. Octav Besleaga a fost profesor si director la Scoala Generala Valeni intre anii 1957-1995, fiind indrumator ale multor promotii de profesori, ingineri, medici, functionari publici etc.
A fost coleg de generatie cu dl. Vasile Ursachi-doctor in arheologie-cu care a colaborat la sapaturile argeologice de pe raza com. Valeni, judetul Neamt, unde au scos la iveala cea mai mare necropola a dacilor liberi, numeroase asezari neolitice, urme ale civilizatiilor din sec II-III i.e.n.
A infiintat primul muzeu al comunei Valeni in incinta Scolii Generale Valeni-fostul conac al boierului Starcea.
A publicat numeroase articole despre sapaturile arheologice in publicatiile de specialitate.
Dl. Octav Besleaga, in calitate de cetatean de onoare al comunei Valeni, a fost recompensat cu: diploma; scutirea impozitului pe cladirea ce reprezinta locuinta de domiciliu si a terenului aferent acesteia, pe durata vietii; construirea unui cavou in cimitirul satului Valeni si expunerea portretului sau in holul Primariei.
Poate fi vazut pe YouTube.Niciun comentariu: