joi, 26 februarie 2009

Activitati G.A.C. Valeni pe linie de prevenire


In zilele de 25 si 26 februarie, Grupul de Actiune Comunitara Valeni, cu sprijinul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, a efectuat o serie de activitati pe linie de prevenire, in randul elevilor din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valeni.

In sala P.@.P.I Valeni, au fost proiectate mai multe filmulete si materiale, pe linia combaterii delincventei juvenile, a violentei in scoli, a absenteismului scolar, efectele consumului de alcool si tutun in randul elevilor, modul de folosire a Apelului Unic de Urgenta 112, precum si pe linia prevenirii accidentelor rutiere.

Grupul de Actiune Comunitara Valeni a fost reprezentat de seful Postului de Politie Valeni, agent principal Cristian Cocea, d-na directoare Vasilica Aungurenci, d-na Maria Mirabela Gripca, managerul P.@.P.I. Valeni si dl. Nicolae Mihai, administratorul P.@.P.I. Valeni, iar la aceste activitati au participat un numar de 90 de elevi din clasele I-VIII, insotiti de 6 cadre didactice si mediatorul din partea rromilor.

Saptamana viitoare, astfel de activitati vor fi efectuate de G. A. C. Valeni si in scolile cu clasele I-IV din satele Moreni si Munteni, in scopul pregatirii antivictimale si antiinfractionale a elevilor si pentru a combate savarsirea de fapte antisociale in institutiile de invatamant.

Niciun comentariu: