sâmbătă, 7 aprilie 2012

GAC Valeni la " SCOALA ALTFEL "

In cadrul programului " Scoala Altfel ", elaborat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care s-a desfasurat in saptamana 02-06 aprilie,la Scoala Gimnaziala Valeni au avut loc mai multe activitati educative extracurriculare, scopul acestui program fiind implicarea tuturor prescolarilor si elevilor, alaturi de cadrele didactice, in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.
Grupul de Actiune Comunitara Valeni, reprezentat de agentul sef adjunct de politie Cristian Cocea, a participat la doua astfel de activitati, in saptamana sus amintita.
Astfel, in data de 03.04.2012, toti elevii scolii,2oo la numar, insotiti de 13 cadre didactice, impreuna cu dna directoare Gabriela Macsim si mediatorul din partea etniei rome, dl. Cobzaru Robert, au fost instruiti de agentul de politie pe linia prevenirii accidentelor de circulatie, a consumului de droguri, plante etnobotanice, tutun sau alcool, a comiterii infractiunilor privitoare la viata sexuala, a violentei in scoala si in afara orelor de curs.
Totodata, elevii au fost invatati cum sa foloseasca corect Apelul Unic de Urgenta Gratuit 112 si care sunt cazurile cand acesta poate fi format.
Deasemenea, in data de 06.04.2012, elevii claselor V-VIII, insotiti de 4 cadre didactice, impreuna cu agentul sef adjunct de politie Cristian Cocea, au desfasurat o noua activitate pe linie ecologica, editia a V-a, in cadrul Proiectului Local in Sistem Integrat de Protejare a Mediului Inconjurator " OCROTITI NATURA ! ".
Actiunea a inceput cu activitatea de curatire a Parcului Dendrologic Valeni de pet-uri si hartii si a continuat cu strangerea deseurilor aruncate pe domeniul public al comunei Valeni, toti participantii fiind echipati cu saci ecologici.
Prin acest proiect GAC Valeni urmareste sa traga un semnal de alarma asupra problemei protejarii mediului si sa sensibilizeze cetatenii comunei sa nu mai polueze, pentru a avea o localitate cat mai curata si sanatoasa, urmand, ca pe viitor, sa aiba loc cat mai multe astfel de actiuni de ecologizare.Niciun comentariu: