luni, 9 aprilie 2012

GAC Valeni in ziarul REALITATEA MEDIA NEAMT

ziarul REALITATEA MEDIA Neamt
Parcul Dendrologic Văleni, ecologizat de elevi
Luni, 09 Aprilie 2012 00:21 Sabina DAMIAN



Elevii de la Şcoala Văleni s-au implicat zilele acestea în câteva activităţi educative, extracurriculare, cu scopul de a-şi pune în valoare calităţile şi mai ales îndemânarea.

Reprezentanţii Grupului de Acţiune Comunitară Văleni s-au implicat şi ei în organizarea şi desfăşurarea a două dintre activităţi. Înainte de a participa la principala acţiune, cea de ecologizare, elevii au primit câteva sfaturi de la poliţişti. "Cei 200 de elevi ai Şcolii Văleni au participat şi la un curs de prevenire a accidentelor de circulaţie, a consumului de droguri, tutun şi alcool şi a comiterii diferitelor infracţiuni. Totodată, elevilor li s-a spus care sunt situaţiile în care trebuie să apeleze la numărul de urgenţe 112. În altă zi, elevii claselor V-VIII însoţiţi de patru cadre didactice s-au implicat şi într-o activitate ecologică. Împreună cu aceştia şi noi, membrii Grupului de Acţiune Comunitară am curăţat Parcul Dendrologic Văleni de pet-ui şi hârtii. Activitatea nu s-a încheiat aici, deoarece am continuat cu strângere deşeurilor aruncate pe domeniul public al comunei Văleni", a declarat Cristian Cocea, agent sef adjunct în cadrul Poliţiei Văleni.

Prin intermediul activităţilor desfăşuarate, toţi cei implicaţi au dorit să tragă un semnal de alarmă în privinţa necesităţii protejării mediului. Totodată, intenţia lor a fost să-i determine pe cetăţenii comunei să nu mai polueze, pentru a avea o localitate cât mai curată.

Niciun comentariu: