miercuri, 11 mai 2011

Concurs G. A. C. , editia a XVIII-a: " STOP VIOLENTEI IN FAMILIE ! "

Cu ocazia " Zilei Internationale a Familiei " Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, reprezentat de agent sef adjunct de politie Cristian Cocea si dl. viceprimar Dan Relu Grigore, a desfasurat in data de 11.05.2011, o activitate in randul elevilor de la Scoala cu clasele I-VIII Valeni, pe linia prevenirii si combaterii violentei intrafamiliale.
Cu aceasta ocazie, scolarii au fost instruiti cum sa nu devina victime ale violentei domestice si cum sa anunte autoritatile cand iau la cunostinta despre acest lucru.
Activitatea a continuat cu organizarea si desfasurarea concursului GAC, ajuns la editia a XVIII-a, intitulat: " Stop Violentei in Familie ! ", castigatorii fiind desemnati elevii clasei a V-a, care au dovedit ca pot preveni acest gen de violenta.
La aceasta actiune au participat un numar de 68 elevi, insotiti de patru cadre didactice, toti copiii fiind premiati cu diplome, dulciuri si pliante, sponsorul concursului fiind Postul de Politie Valeni.
Aceste activitati se incadreaza in Proiectul Local de Prevenire si Combatere a Violentei Domestice, initiat de Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Neamt.
Tot cu ocazia Zilei Internationale a Familei, care are loc pe 15 mai, GAC Valeni a postat in paginile publicatie locale "Foaia Valenilor"si pe blogul " Valeni - Comuna fara Criminalitate " ( http://gacvalenint.blogspot.com ) sfaturi si acte normative pe linia prevenirii si combaterii violentei domestice, iar pe profilul de Facebook ( Gac Valeni Neamt ) sunt difuzate clipuri video care au ca scop tragerea unui semnal de alarma privind amploarea pe care a luat-o acest gen de infractiuni.

Niciun comentariu: