marți, 12 aprilie 2011

" OCROTITI NATURA ! " - editia a IV-a 2011


La data de 11.04.2011, Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt a desfasurat o noua activitate in cadrul Proiectului local in Sistem Integrat de Protejare a Mediului Inconjurator: " Ocrotiti Natura ! ", ajuns la a IV-a editie, la care au participat si elevii claselor V - VIII, din cadrul Solii Valeni. O echipa condusa de seful Postului de Politie-agent sef Cristian Cocea, formata din elevii claselor a VI-a si a VIII-a, au acoperit zona satului Munteni, iar a doua echipa ( clasele a V-a si a VII-a ), condusa de dl. primar Ionel Stoleru, a actionat, in acelasi timp, pe raza satului Moreni. Actiunea a constat in curatirea zonelor de pet-uri, hartii si strangerea deseurilor aruncate pe domeniul public al comunei Valeni, toti participantii fiind echipati cu saci ecologici.

Prin acest proiect GAC Valeni urmareste sa traga un semnal de alarma asupra problemei protejarii mediului si sa sensibilizeze cetatenii comunei sa nu mai polueze, pentru a avea o localitate cat mai curata si sanatoasa, urmand, ca pe viitor, sa aiba loc cat mai multe astfel de actiuni de ecologizare.

La actiune au participat dl. primar Ionel Stoleru, seful de post Cristian Cocea, agentul de politie Nicolae Simionica, dl. secretar al comunei-dl. Ovidiu Leonte, dna. directoare Gabriela Macsim, cadrele didactice: Bostan Mihaela, Glodeanu Paula, Zamescu Ionut, Ovidiu Hriapca, Glodeanu Marius, precum si mediatorul scolar din partea etniei rome, dl. Cobzaru Robert, insotiti de un numar de 67 de elevi, din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valeni.

Micii ecologisti au primit dulciuri si sucuri, din partea SC MORENCUTA SRL - Moreni, sponsorul oficial al acestui proiect.

Poate fi vazut pe YouTube si Facebok.





Niciun comentariu: