miercuri, 19 mai 2010

EDUCATIA TA CONTEAZA ! 2010

Azi, 19.05.2010, Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, reprezentat de agent sef adjunct Cristian Cocea-seful Postului de Politie Valeni, viceprimarul Dan Relu Grigore si dl. Ovidiu Leonte-secretarul Primariei comunei Valeni, a efectuat o noua activitate in cadrul Programului Local in Sistem Integrat de Prevenire si Combatere a Abandonului si Absenteismului Scolar " EDUCATIA TA CONTEAZA ! ".
In urma analizei activitatilor desfasurate in teren de catre GAC, a rezultat faptul ca una din cauzele abandonului si absenteismului scolar este lipsa de incaltaminte si imbracaminte a elevilor din familiile cu o conditie sociala modesta, drept pentru care, in data de 19.05.2010, membrii GAC au mers la locuintele unui numar de 30 de elevi, din satele Moreni, Valeni si David, care, desi sunt inscrisi la gradinita sau in clasele I - VIII, nu au frecventat cursurile scolare din acest motiv.
Membrilor familiilor si copiilor le-au fost acordate incaltaminte noua si articole de imbracaminte, donate de Grupul de Actiune Comunitara Valeni, in colaborare cu firma SC " RA COSMETIX " SRL - Piatra-Neamt, pentru ca toti scolarii din comuna Valeni sa aiba sanse si drepturi egale la procesul de invatamant.
Poate fi vazut pe YouTube.

Niciun comentariu: