joi, 12 noiembrie 2009

HRISTOS - LUMINA LUMII

La data de 11.11.2009, Parohia Valeni, reprezentata de preotul paroh Ouatu Gheorghe, a organizat o actiune caritabila, prin care un numar de 14 persoane, din satele Valeni, Moreni si Munteni - cazuri sociale, cu probleme oftalmologice grave - au fost transportati in mun. Bacau, la Centrul Medical Laser Optica, pentru consult si tratament de specialitate, primind, dupa caz, cate o pereche de ochelari gratuit.
Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat Hristos - Lumina Lumii, initiat de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, care a incheiat un parteneriat cu Centrul Medical Laser Optica - Bacau si vizeaza tocmai cazurile sociale din parohiile Eparhiei.
Persoanele au fost selectate pe baza unor anchete facute de Primaria comunei Valeni, prin sectorul de asistenta sociala, iar parohia urmeaza sa se ingrijeasca de finalizarea tuturor cazurilor, prin intermediere cu centrul medical din judetul Bacau.
Reusita acestui proiect s-a datorat, inca o data, bunei colaborari dintre Biserica Ortodoxa din Valeni, Primarie, reprezentata de dl. primar Ionel Stoleru si firma de transport S.C. PRISTYL S.R.L. - Roman, reprezentata de dl. Director General Ionut Pricope, care sunt membri in Grupul de Actiune Comunitara Valeni.




Niciun comentariu: