joi, 11 iunie 2009

" EDUCATIA TA CONTEAZA ! - 2009 " - Evaluare finala

Proiectul Local de Prevenire in Sistem Integrat " EDUCATIA TA CONTEAZA ! - 2009 " , elaborat de Grupul de Actiune Comunitara Valeni, jud. Neamt, s-a desfasurat in perioada aprilie - iunie 2009, avind ca obiective principale: reducerea abandonului si absenteismului in randul elevilor din cadrul scolilor de pe raza comunei, scaderea numarului de minori - victime ale infractiunilor si a minorilor care comit fapte penale.


In urma eforturilor conjugate ale Postului de Politie Valeni, Scoala cu clasele I-VIII Valeni, Primaria Com. Valeni, SC MaoProdCom SRL-Valeni si a celorlalti membri ai Grupului de Actiune Comunitara Valeni, s-a reusit ca, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, sa fie redus fenomenul absenteismului scolar cu 46% si, deasemenea, niciun minor nu a fost victima sau autor de infractiuni.


Deasemenea, elevilor din clasele V-VIII li s-au aplicat un chestionar pe aceasta linie si, in urma analizei de specialitate, efectuata de catre psihologii din cadrul Inspectoratului de Politie Jud. Neamt - Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, au rezultat urmatoarele aspecte:


- elevii chiulesc fiindca se plictisesc la ore, care sunt prea multe, neatragatoare si manifesta lipsa de respect fata de cadrele didactice deoarece doresc sa-si impresioneze colegii;


- atunci cand absenteaza, majoritatea elevilor stau acasa, unde-si ajuta parintii in gospodarie sau se plimba prin Parcul Dendrologic Valeni;


- majoritatea elevilor le place sa chiuleasca singuri;


- elevii cred ca isi pot imbunatati rezultatele scolare daca lucreaza suplimentar acasa, iar ca activitati extrascolare le-ar placea sa viziteze muzee sau sa plece in drumetii.


Intrucat acest proiect local a inregistrat un real succes, Grupul de Actiune Comunitara Valeni il va mentine si in perioada septembrie-decembrie, din anul scolar 2009-2010, pentru ca acest fenomen al abandonului si absenteismului scolar sa fie in continua scadere, pana la eradicarea totala si pentru ca elevii sa nu comita fapte antisociale sau sa devina victime ale unor infractiuni.


Niciun comentariu: