sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Sfaturi pentru prevenirea faptelor comise cu violenta

Reactiile persoanelor care actioneaza prin violenta sunt imprevizibile. Sfatul agentilor de politie este sa nu va puneti in pericol integritatea corporala sau chiar viata in incercarea de a retine sau opri, prin forte proprii, o astfel de persoana.
Fiti atent la derularea faptelor, ora desfasurarii, semnalmentele raufacatorilor si alertati Politia cat mai repede posibil, prin folosirea Apelului Unic de Urgenta Gratuit 112 !
- evitati drumurile intunecate si parcurile izolate, folositi mai degraba strazi si locuri iluminate, chiar daca faceti un ocol !
- daca sunteti atacat, abandonati-va valorile, nu va puneti niciodata viata in pericol !
- nu afisati ostentativ obiecte de valoare (lantisoare, bratari, telefoane etc. ) !
- daca sunteti agresati nu aveti retineri in a tipa, aceasta reactie poate determina pe infractor sa paraseasca locul.
- evitati dialogul cu persoane in stare de ebrietate.
- retineti, daca sunteti agresat, cat mai multe semnalmente ale agresorului !
- nu proferati injurii si nu incurajati violenta !
- nu va faceti singur dreptate, lovind adversarul ! Acestea sunt gesturi care pot avea uneori consecinte grave.
- evitati in orice situatie sa dati frau sentimentelor de ura, gelozie, invidie, lauda si grandomanie !
- evitati persoanele mai irascibile, puse pe harta ! Evitati orice conflict cu acestea, nu le jigniti si nu le incurajati !
- nu acceptati compania persoanelor necunoscute, mai ales de sex feminin, cand sunteti sub influenta bauturilor alcoolice ! Ele pot fi autoare sau complice la talharii.
- nu acceptati niciodata ofertele de gazduire facute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ati cunoscut la un pahar de alcool.
- nu va incredeti in persoanele care insista si va mai ofera un pahar de alcool in plus. O astfel de persoana nu este intodeauna bine intentionata.
- cand sesizati o persoana cazuta pe trotuar, carosabil sau spatiul verde, sunati de urgenta la 112 ! In acel moment puteti salva o viata de om.

Niciun comentariu: