joi, 24 martie 2011

Concurs G. A. C. , editia a XV-a: " UN OM PREVENIT = UN OM SALVAT "

Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, reprezentat de seful Postului de Politie Valeni - agent sef adjunct de politie Cristian Cocea, agent Nicolae Simionica, dna. bibliotecara Ramona Ursarescu si dna. directoare Gabriela Macsim, a desfasurat azi, 24.03.2011, o activitate cu prilejul ZILEI POLITIEI ROMANE, care se sarbatoreste pe 25 martie - in sala C.D.I. ( Centrul de Documentare si Informare ) din Scoala cu clasele I-VIII Valeni.
Activitatea a constat, in prima parte, in discutii libere cu elevii privind comportamentul acestora la scoala sau in societate si au primit sfaturi de la agentii de politie cum sa nu devina victime sau autori de infractiuni. Deasemenea, scolarilor le-au fost prelucrate acte normative si li s-au proiectat mai multe filmulete in powerpoint, pe linia prevenirii consumului de plante etnobotanice, alcool si tutun in randul minorilor, a respectarii regulilor de conduita rutiera, a normelor de ordine si liniste publica, precum si infractiunile privitoare la viata sexuala, prevazute in Codul Penal.
A doua parte a actiunii a constat in desfasurarea unui concurs GAC, ajuns la a XV-a editie, pe linie de prevenire si combatere a criminalitatii, intitulat UN OM PREVENIT = UN OM SALVAT, in care elevii au raspuns la un test cu 10 intrebari, cu cate trei variante de raspuns, privitoare la comportamentul minorilor in situatii practice, cand au cunostinta despre savarsirea unor infractiuni.
Din partea Scolii cu clasele I-VIII Valeni au participat dna. directoare Gabriela Macsim, profesorii Curpan Radu, Iurascu Nicolae, Babjuc Elena, Bostan Mihaela, Hriapca Ovidiu, Glodeanu Marius, Gavrilut Mihaela, precum si mediatorul scolar Dumitru Robert Cobzaru.
Castigatorii concursului UN OM PREVENIT = UN OM SALVAT au fost urmatorii elevi
Premiul I VANCA ADELINA, clasa a VI-a
Premiul II MOROSAN RENATA, clasa a V-a
Premiul III IONITA BIANCA, clasa a VI-a
Mentiune APETREI ELENA, clasa a VII-a
Mentiune MIRON ANDREEA CRISTINA, clasa a VI-a
Toti cei 70 de elevi au fost premiati de agentii de politie cu diplome, cu ultimul numar din publicatia locala FOAIA VALENILOR, brosuri, pliante si dulciuri.
Aspecte de la aceasta actiune pot fi vizionate pe conturile GAC de pe YouTube, Facebook sau pe blogul " Valeni - comuna fara criminalitate ".






Niciun comentariu: