marți, 28 septembrie 2010

" Săptămâna Prevenirii Criminalităţii " - ziua a II-a

Azi, data de 28.09.2010, agent sef adjunct Cristian Cocea si agent Nicolae Simionica, ambii din cadrul Postului de Politie Valeni, au desfasurat mai multe activitati in cadrul " Saptamanii Prevenirii Criminalitatii ", care au avut loc in scolile din satele Valeni, Munteni si Moreni.
Cu aceasta ocazie, agentii de politie au instruit elevii pe linia prevenirii si combaterii delincventei juvenile, acordindu-le sfaturi pentru a nu deveni victime sau autori ale unor infractiuni.
Au fost prelucrate mai multe acte normative, aducindu-le la cunostinta scolarilor prevederile din Codul Penal, privind infractiunile de furt, talharie, inselaciune, lovire, vatamare corporala, violare de domiciliu, distrugere, viol, coruptie sexuala, act sexual cu un minor, seductie, proxenetism, trafic de persoane, rele tratamente aplicate minorilor, precum si contraventiile prevazute in Legea nr. 61/1991 - republicata.
Deasemenea, elevii au aflat de urmatoarele activitati ce vor avea loc in cadrul Proiectului Local in Sistem Integrat de Prevenire a Abandonului si Absenteismului Scolar " EDUCATIA TA CONTEAZA ! " si li s-au distribuit mai multe afise, brosuri si pliante pe linia pregatirii antivictimale si antiinfractionale a minorilor.
La aceste activitati au participat un numar de 130 de scolari, insotiti de d-na director Gabriela Macsim, 9 cadre didactice si mediatorul din partea etniei rome, dl. Robert Cobzaru.


Niciun comentariu: