miercuri, 21 octombrie 2009

EDUCATIA TA CONTEAZA !

Azi, 21. 10. 2009, Grupul de Actiune Comunitara Valeni, reprezentat de d-na directoare Vasilica Aungurenci, agent Ana Maria Cobuz si agent principal Cristian Cocea, seful Postului de Politie Valeni, insotiti de mediatorul din partea etniei rome, dl. Robert Cobzaru, a desfasurat mai multe activitati in cadrul Programului Local in Sistem Integrat de Prevenire si Combatere a Abandonului si Absenteismului Scolar " Educatia Ta Conteaza ! ".
Una din activitati a constat in aplicarea unui chestionar pe un grup tinta, format dintr-un numar de 75 de parinti ai elevilor din scolile Valeni, Moreni si Munteni, care a vizat identificarea factorilor care influenteaza comiterea de infractiuni ale caror victime sau autori sunt minori, precum si solutiile care pot reduce ori stopa acest fenomen.
Deasemenea, cadrele didactice si agentii de politie au discutat cu parintii elevilor despre cazurile in care un minor ar putea deveni victima savarsirii unei infractiuni sau autor de acte antisociale, fiind instruiti pe linia prevenirii si combaterii acestor fapte.

Alta activitate efectuata de GAC Valeni a fost aceea de a le aduce la cunostinta parintilor despre consecintele abandonului sau absenteismului scolar in randul elevilor, care sunt actele normative care sanctioneaza acest fenomen si care sunt solutiile reale de rezolvare a acestor probleme.

Niciun comentariu: