marți, 28 octombrie 2008

Resfintirea bisericii din lemn "Cuvioasa Parascheva", din satul Moreni

La data de 25 oct. 2008 a avut loc slujba de resfintire a bisericii din lemn, din satul Moreni, cu hramul "Cuvioasa Parascheva", la care au participat enoriasi si numerosi oaspeti de seama, printre care: domnul Michael de Styrcea, mostenitorul familiei boieresti Starcea, primarul com. Valeni, domnul Ionel Stoleru, primarul com. Dragomiresti, domnul Panaite Vasile, precum si membrii Grupului de Actiune Comunitara Valeni: doamna Stoleru Georgeta- administrator SC"Morencuta"SRL- Moreni, doamna Gripca Maria Mirabela- Manager P@PI Valeni, agent principal Cocea Cristian si agent Cobuz Ana-Maria, din cadrul Postului de Politie Valeni, domnii Papafir Maricel si Grigore Dan Relu, din partea Consiliului Local Valeni. Slujba de resfintire a fost facuta de un sobor de preoti format din preotul protopop Florin Tuscanu, din cadrul Protoieriei Roman, preotul Velescu , preotul Daniel Puiu, preot paroh Gripca Nicolae Daniel , din cadrul Bisericii Ortodoxe Moreni si preot paroh Ouatu Gheorghe, din cadrul Bisericii Ortodoxe Valeni.

Fondurile necesare renovarii bisericii din lemn "Cuvioasa Parascheva", din satul Moreni, care a fost construita in anul 1864, au fost stranse cu ajutorul enoriasilor din zona, dar si cu sprijinul Consiliului Local Valeni, a primarului Ionel Stoleru si, nu in ultimul rand, a domnului Michael de Styrcea, care a donat o suma de bani in scopul achizitionarii unui paratrasnet.

Toti cei prezenti au fost invitati, dupa terminarea slujbei, in Casa Praznicala Moreni, unde au servit cate o masa calda.





















Niciun comentariu: