duminică, 29 august 2010

Concurs G. A. C. , editia a XII-a: " Valeni, comuna in care traiesc ! " - castigator ANDREEA MIHALCEA, comuna Valeni, judetul Neamt

Grupul de Actiune Comunitara Valeni - de cand s-a infiintat, in urma cu 2 ani, a avut diverse aparitii in mass-media, cu toate activitatile relizate pana acum.
Foaia Valenilor a oferit sansa ca tanara generatie, si nu numai, sa cunoasca istoria si lucruri interesante, care aduc aminte de Valenii de altadata, in special prin articolele Memorii din razboi si Pagini din trecut.
Prin proiectele initiate de catre GAC si, in special, prin Bunul Samaritean, am invatat sa ne ajutam aproapele, indiferent de etnie sau varsta.
Educatia Ta Conteaza ! si concursurile scolare organizate pe diferite teme au reusit sa dezvolte spiritul competitiv al copiilor si, totodata, placerea de a castiga. Meritele acestora au fost rasplatite prin diplome de merit si participare, dar si prin premii constind in diverse obiecte. In acelasi timp s-au redus considerabil absenteismul si abandonul scolar.
Iar daca mediul inconjurator straluceste sub ochii nostri, este datorita mainilor dibace si a celor ce vor fi oamenii de maine, care au participat cu placere la proiectul Ocrotiti Natura !.
" In acesti 2 ani, GAC a insemnat, intrun cuvant, COMUNICARE pentru omul de rand ! "

Concurs G.A.C., editia a XII-a: " Valeni, comuna in care traiesc ! " - castigator IRINA GRADINARU, comuna Valeni, judetul Neamt

Comuna Valeni, un loc plin de istorie si frumos. Condusa de un bun gospodar si de un grup de actiune bine cladit, fac din comuna o oaza de liniste si siguranta.
Mandria comunei sunt copiii care vin in numar tot mai mare la scoala, unde au invatat ca daca ai carte ai parte.
Placerea de a veni la scoala se datoreaza si concursurilor ce se desfasoara, ei putand astfel sa-si dezvolte capacitatile de comunicare si totodata satisfactia castigului.
Ocrotirea naturii inseamna viata, o viata mai sanatoasa intr-un mediu curat.
Te apropii de o floare, o mirosi, iti place ce vezi, dar lucrul asta tine de bunul simt al omului de a sfinti locul.
Ziarul local este si el un lucru bun pentru comunitate, el putand aduce informatii utile si pentru cei ce nu se pot deplasa de la domiciliu. De la istorie la medicina, de la sfaturi practice la glume, toate fac sa mentina unita comunitatea. Se descopera talente si se gateste mai bine, iar duhovnicul aduce un pic de liniste.
E bine ca ceva reuseste sa ne tina uniti.
“ G.A.C. UNESTE OAMENI ! “

Foaia Valenilor, nr. 9 (21) - august 2010


sâmbătă, 14 august 2010

"JOCURILE DE VARA DE LA VALENI " - editia I, 14 august 2010


La data de 14 august 2010 a avut loc prima editie a evenimentului : " JOCURILE DE VARA DE LA VALENI ", organizat de Grupul de Actiune Comunitara Valeni, care a fost reprezentat de dl. primar Ionel Stoleru, seful de post-agent sef adjunct Cristian Cocea, viceprimarul Dan Relu Grigore si agentul de politie Ana Maria Cobuz.

Evenimentul a avut loc pe terasa SC " MORENCUTA " SRL - Valeni, cu participarea unui numar de 76 de persoane, cu varste cuprinse intre 6 - 81 ani, rezultatul fiind urmatorul:


- sectiunea " TENIS DE MASA " - concurs sponsorizat de SC PRISTYL SRL - Roman
Locul I: ALECSA VASILE - sat Munteni
Locul II: OPREA GABRIEL - sat Valeni
Locul III: TOMA DANIEL - sat David

- sectiunea " JOC DE TABLE " - concurs sponsorizat de SC TUTCOM RARES SRL - Moreni

Locul I: OPREA EUGEN - sat Valeni
Locul II: CIOBANU GHEORGHE - sat Moreni
Locul III: PRICOPE IONUT - mun. Roman

- sectiunea " JOC DE SAH " - concurs sponsorizat de SC MORENCUTA SRL - Valeni

Locul I: PRICOPE MANOLE - sat Moreni
Locul II: MURARIU GRIGORE - sat Valeni
Locul III: COBZARU DUMITRU MARIUS - sat Munteni.
Poate fi vazut pe YouTube.


Primarul IONEL STOLERU - cetatean de onoare al comunei Valeni !


La data de 12 august 2010, in urma sedintei Consiliului Local Valeni, care a avut loc in sala P.@.P.I., a fost acordata diploma de cetatean de onoare d-lui primar Ionel Stoleru, pentru merite deosebite pe linia promovarii imaginii comunei Valeni, pe plan national si international.
La aceasta sedinta, pe langa consilierii locali, au mai participat dl. Alin Antochi -presedintele P.S.D. Neamt, dl. consilier judetean Dan Manoliu, scriitorul Alexandru Arbore si seful Postului de Politie Valeni - agent sef adjunct Cristian Cocea.
Primarul Ionel Stoleru a facut demersurile pentru reinfiintarea comunei Valeni, in anul 2004, a construit si reamenajat principalele institutii publice ale comunei: sediul Consiliului Local, Primaria, Politia, Biblioteca etc., a promovat imaginea comunei in presa locala si nationala, precum si la diverse reuniuni si simpozioane internationale, a amenajat, din fonduri proprii, fantani si troite pe raza comunei, a reinviat traditiile locale prin organizarea anuala, in luna iunie, a manifestarilor intitulate ZIUA COMUNEI VALENI, este membru fondator al Grupului de Actiune Comunitara Valeni - Neamt si presedinte de onoare al publicatiei locale FOAIA VALENILOR.
joi, 5 august 2010

" JOCURILE DE VARA DE LA VALENI " - editia I, august 2010


In luna august 2010 in comuna Valeni va incepe prima editie a evenimentului " JOCURILE DE VARA DE LA VALENI ", organizat de Grupul de Actiune Comunitara.

Vor avea loc trei concursuri:

1. sah - sponsorizat de SC " MORENCUTA " SRL - Valeni;

2. table - sponsorizat de SC " TUTCOM RARES " SRL - Moreni;

3. tenis de masa - sponsorizat de SC " PRISTYL " SRL - Roman.

Evenimentul va avea loc la data de 14 august 2010, incepind cu orele 11.oo, pe terasa SC " MORENCUTA " SRL - Valeni, iar inscrierile se fac la seful Postului de Politie Valeni - agent sef adjunct Cristian Cocea, pe baza actului de identitate.

REGULAMENT

- poate participa orice persoana, idiferent de varsta sau sex;

- poate participa orice persoana din comuna Valeni, precum si din alte localitati;

- o persoana se poate inscrie la cel mult doua concursuri concomitent;

- inscrierile se fac in perioada 05 - 13 august 2010, pe baza actului de identitate.

Relatii la tel. 0233781281 sau la sediul Postului de Politie Valeni.

Concurs G.A.C., editia a XII-a: " Valeni - comuna in care traiesc ! "

In perioada 27 iunie - 23 iulie 2010, Grupul de Actiune Comunitara Valeni ( GAC ) si Fundatia de Ecologie, Apicultura si Turism Pastoral " VASILE NISTOR " - Piatra-Neamt ( FEAPT ), au organizat concursul " Valeni - comuna in care traiesc ! ", care a reprezentat un feedback din partea membrilor comunitatii la actiunile, concursurile si proiectele locale initiate pana acum.

In urma analizarii lucrarilor primite, GAC, reprezentat de dl. primar, Ionel Stoleru, seful de post - agent sef adjunct Cristian Cocea si dna. Ramona Ursarescu, din partea Bibliotecii Comunale Valeni, a acordat doua premii, constind in diplome, tricouri, aparatura electronica, pliante si calendare, doamnelor Irina Gradinaru si Andreea Elena Mihalcea, ambele din satul Valeni.

Cele doua lucrari vor fi publicate in paginile ziarului local " FOAIA VALENILOR " si pe blogul GAC " VALENI - COMUNA FARA CRIMINALITATE ".